Harmonogram Dnia Otwartego w Wyższej Szkole Agrobiznesu w Łomży

23 marzec 2017 od godz.9.00 do 14.00
Rejestracja gości godz. 9.00-10.00

  1. Wykłady . Blok 1. 10.00-10.45, blok 2. 11.15-13.00 :
  • Bezpieczeństwo wewnętrzne

Dr Piotr Baczar, „Jednostki antyterrorystyczne. Nabór, zadania, funkcjonowanie”
Dr Bogdan Rowiński, Prezes Fundacji Cichociemnych, „Historia Cichociemnych Spadochroniarzy Armii Krajowej” 

  • Rolnictwo

Dr inż. Andrzej Borusiewicz, „Rolnictwo 4.0”.

  • Pedagogika

Mgr Marta Brzozowska, „Cztery kąty i mózg piąty, czyli o tym jakiej pedagogiki potrzebuje współczesna szkoła”.

  • Towaroznawstwo

Biuro Podróży JUVENTUS – Hotelarstwo od kuchni.
– Sztuka kulinarna, dr inż. Ireneusz Żuchowski, Restauracja z Ełku   „Warsztaty i pokaz robienia sushi.”

  • Budownictwo

Dr inż. Marta Mazewska, „Fizyka budowli. Zagadnienia cieplno-wilgotnościowe”.

  1. Zajęcia praktyczne:

Spacer po Uczelni

  • Towaroznawstwo, laboratorium chemiczne

Inż. Karolina Hut, inż.  Anna Ladzińska,

  • Budownictwo, laboratorium budownictwa

Paweł Pupik, Serhiy Shevchuk, Ewelina Konopka

  • Laboratorium Fizyki i Informatyki

Mgr Andrzej Piotrowski

  • Rolnictwo, laboratorium rolnictwa

Dr inż. Piotr Ponichtera

  • Pielęgniarstwo, laboratorium pielęgniarstwa

Mgr Joanna Szwarc-Woźniak

  1. Sala gimnastyczna

Pokazy samoobrony i technik walk w wykonaniu mgr Zbigniewa Olkowicza i studentów WSA

  1. Występy artystyczne studentów WSA.

Aula prof. Wróbla – Yan Sharlovych, Sevastian Karpenko, Oleksii Abrosov

  1. Filmy promocyjne
  2. Wystawa – Pasieka „Słodka Dąbrówka”. Daniel Bodziak
  3. Stolik Medialny -Magdalena Bochenek
  4. Otwarcie escape room`u  przygotowanego przez Samorząd Studencki Wyższej Szkoły Agrobiznesu w Łomży(Marcin Ejsmont, Sylwester Trochimiak, Daniel Demianowicz)
  5. Grochówka – kuchnia polowa
  6. Losowanie nagród